TÖRTÉNETGYÁR

SZEGED

A Boszorkány-sziget legendája

Bizonyára sokan hallottatok a Boszorkány-szigetről. Kicsivel kevesebben vannak azok, akik magát a 18. századi szegedi boszorkányperről is hallottak, ami sziget elnevezését adta. De vajon hányan tudtok arról, hogy 1846-ban is volt egy boszorkányper Szegeden. Mi történhetett akkor?  Képesek vagytok fényt deríteni a titokra? 

A magnix főzet nyomában

Két szökevény magnix (tengerentúli mugli) nyomába eredsz, hisz a varázslóvilág bajban van: Egy olyan főzet van a szökött muglik kezében, mely mugliból varázslót, varázslóból pedig varázstalant képes csinálni. Vajon képes vagy megtalálni őket, s megmenteni a világot? 

Városi nyomozós játékot indítunk Szegeden 

Két fajta városi nyomozós játékot indítunk Szegeden május első hétvégéjétől.


A játék kezdőpontja a Dóm téri makettnél van, a Vitrin mellett (az Eötvös utca és a Dóm tér találkozásánál).
Itt történik a nagy boríték átadása a részetekre, amely tartalmazza a játékot a kiegészítőkkel (ennek minden része a tietek, nem kell visszaadni). A játékot a helyszínen néhány szóban ismertetjük (kb 5 perc), utána indulhat is a játék.

A játék tetszőlegesen lejátszható, nem kell időre végezni, ha úgy alakul az időjárás, akkor akár napokra is fel lehet függeszteni - s később ott tudjátok folytatni, ahol abbahagytátok. A játék közben beülhettek valahova kávézni, vagy ehettek egy fagyit ha úgy tartja kedvetek - nem kell egyhuzamban lejátszani, nem hajt senki ;)

A játék maga kb 2-2,5 óra időtartamot vesz igénybe.
Részletesebb inó az alábbi telefonszámon kérhető: 70 / 7731062

itt tudtok foglalni:

https://tortenetgyarszeged.booked4.us/

A játékok megfejtésének megadása

Amennyiben kitöltöd az alább található részt a játék után, akkor nyereménysorsoláson veszel részt, mely során Árkád kupont lehet nyerni.